Startsida Natur&Upplevelser Historia&Kultur Vintersport&Skoter Jakt&Fiske Företag&Grupp Tips&Trix Äta&Bo Samhälle Kontakt

Förvinterns mjuka nysnö lägger sig som ett dämpande täcke över omgivningarna och mörkret och tystnaden sänker sig över fjället. Under midvintern råder kylan och rimfrosten glimmar på träden i den svaga vintersolen, nattetid färgar norrskenet himlavalvet på ett storslaget sätt. Under vårvintern återkommer ljuset och aviserar livets återkomst med takdropp, porlande bäckar och skarsnö. 

Längd & Turåkning
Såväl längd som turåkaren finner här sitt eldorado med möjligheter till skidåkning från månadsskiftet okt/nov fram tom midsommar.

Saxnäsområdet är känt för sin snösäkerhet och har ett väl utbyggt spårsystem för längdåkning. Den tidiga snön gör området mycket populärt för försäsongsträning.

Under vårvintern inträder så skidåkarens verkliga högsäsong, områdets lättillgänglighet ger oanade möjligheter. Välj på en skatetur på kalfjällets vårvinterskare, en tur till något av våra utflyktsmål eller varför inte en topptur upp på tex Satsfjället, Autjofjället eller varför inte Marsfjällstoppen.

När så vårsolen börjar tära för mycket på snön i den mer låglänta terrängen återstår fortfarande många dagars skidåkning på högfjällsplatån Stekenjokk där skidföret ofta håller i sig fram till mitten på juni.

     

snöskoter
Snöskotern blir allt vanligare i våra fjäll både som transportmedel och nöjesmaskin. Ett väl utbyggt ledsystem ger dig alla möjligheter att lätt komma ut i fjället vare sig du vill ut och nöjesåka eller om du använder skotern som ett rent transportmedel för att ta dig ut på en utflykt för att fiska eller bara gräva ned dig i en fjällsluttning och njuta av vårsolen.
Länk till vår skoteruthyrare

 

Alpin skidåkning & Snowboard

Klimpfjällsliftarna erbjuder ett skidområde som familjen kommer att älska. 12 km nedfarter i 13 pister med puckelpist och snowboardfun. Hopp, velodromer och belyst halfpipe med OS-mått. OS-åkarna tillika syskonen Jonsson, Markus och Janets hemmabacke erbjuder snöäventyr som tillfredsställer alla smakriktningar vare sig du söker svarta pister eller snällare backar.


     


Övriga vinterupplevelser

Marsfjällen är fyllt av vinterupplevelser och här kan du även prova på hundspann, snöskogång eller de mer moderna parasailing eller en topptur med snövessla.

 

     

 

 

 


Marsfjällen.com - ett samarbetsorgan
bland turismföretag i Saxnäs/Klimpfjäll
www.marsfjallen.se

info@marsfjallen.se